Clinica medicala Braila Ivone asteapta programarile dvs intr-un cadru prietenos si profesionist!

Clinica medicala Braila

Obstetrica și Ginecologie : De ce este important sa mergi regulat la ginecolog?

Exista cel puțin trei scopuri principale ale controalelor ginecologice regulate:

  • Informații. Poți obține informații și răspunsuri exacte și confidențiale la orice întrebare ai cu privire la corpul în schimbare, menstruație, sex, sexualitate, sarcină.
  • Prevenție. Poți afla ce alternative sunt pentru prevenirea sarcinii și a bolilor cu transmitere sexuala și ce înseamnă un stil de viață sănătos.
  • Tratament. Dacă ai tulburări menstruale, durere sau alte probleme genitale, medicul ginecolog va face o serie de teste pentru a afla cauza și îți va recomanda un tratament.
clinica medicala braila

Programează consultul de ginecologie în mijlocul perioadei ciclului menstrual. Este recomandat ca înainte cu 48 de ore sa eviți contactul sexual, sa nu folosești produse de igiena intima (geluri, ovule, creme) și sa nu faci spălaturi vaginale.

Gândește-te dinainte care sunt întrebările la care vrei să-ți răspundă medicul ginecolog și notează-le, pentru a ți le reaminti mai ușor în timpul consultului.

Dacă ai 21 de ani sau deja ți-ai început viata sexuala, medicul ginecolog va vrea sa recolteze testul Papanicolau. Asta înseamnă colectarea nedureroasă cu ajutorul unei periuțe fine a celulelor de la nivelul colului uterin. Criteriile de recoltare sunt: fără contact sexual și fără spălături intravaginale cu 48 ore înainte. Perioada optima de recoltare a testului Papanicolau este în zilele 10-14 ale ciclului menstrual, numărat din prima zi de sângerare.

Consultul poate fi completat cu efectuarea unei ecografii transvaginale care are o mare acuratețe în stabilirea diagnosticului. Ecografia transvaginală se efectuează cu o sonda endovaginală care arata organele genitale (uterul și ovarele) cu precizie mai mare, comparativ cu sonda abdominala folosita în cadrul unei ecografii pelvine.

Similar Posts