Sănătatea mamei – Clinica Ivona Braila : Odată cu venirea pe lume a copilului, e de înțeles că atenția mamei se concentrează preponderent asupra bebelușului. Însă după naștere, grija pentru propria sănătate este obligatorie, pentru că o mamă în perfectă stare de sănătate – fizică și emoțională – se poate ocupa eficient de copil.

Controlul de rutină după naștere este un examen medical important, care poate preveni complicații și neplăceri ale perioadei postpartum, fie că este vorba despre o naștere vaginală, fie cezariană.

În această perioada, organismul mamei trece prin multe transformări: uterul revine la dimensiunile normale, hormonii își modifică valorile, apar scurgerile vaginale (lohii), iar sânii trec și ei prin modificări. Toate aceste schimbări trebuie supravegheate de medicul ginecolog.

Controlul ginecologic se efectuează, în cazul unei femei care a născut prin cezariană, la o săptămână de la intervenție, pentru ca medicul să poată urmări evoluția plăgii operatorii.

Culoarea lohiilor este de asemenea importantă, pentru că, dacă aceasta este modificată, poate semnala o suprainfecție.

În perioada postpartum medicul mai recomandă: examenul microscopic al secreției vaginale, cultura secreției de col uterin și ecografia, iar în funcție de caz un examen Babeș – Papanicolau.

O vizită la medicul ginecolog ar trebui să aibă loc la 42 de zile după naștere pentru a observa dacă uterul și-a revenit sau cicatricea s-a vindecat și pentru a discuta cu medicul eventuale metode contraceptive.

𝗗𝗿 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗥𝗮𝗱𝗲𝘀𝗰𝘂, medic primar obstetrică-ginecologie Clinica Ivona, vine în ajutorul viitoarelor mămici cu o variată gamă de servicii medicale.

Beneficiați de investigații variate printr-o programare telefonică la 𝟬𝟳𝟱𝟰 𝟱𝟵𝟱 𝟬𝟳𝟭 sau 𝟬𝟯𝟯𝟵 𝟰𝟬𝟭 𝟰𝟰𝟰

Ne găsiți în Brăila, pe Calea Calarasilor, nr 24(vis-a-vis de Facultatea de Inginerie) și pe www.clinicaivona.ro

Similar Posts